Авторизация

Вплив радону на людину

Вплив радону на людину
Вплив радону на людину

Багато людей звикли серйозно сприймати небезпеку тільки в тому випадку, якщо вона вже почала безпосередній вплив на людину. В іншому випадку відносяться до неї з іронією і недовірою.


Кілька років тому одна з вітчизняних компаній вирішила провести експеримент - перевірити вибірково деякі квартири. Результати були шокуючі - в деяких приміщеннях концентрація радону перевищувала норму в кілька десятків разів


Ще одна проблема сучасних квартир - ванні кімнати або туалети. Згадайте планування подібних приміщень. Практично завжди в них відсутні вікна, що виходять назовні, тому вентиляція можлива тільки через загальні витяжки, що проходять через весь будинок. Якщо вони засмічені, то радон стрімко починає накопичуватися в таких приміщеннях.


Чим небезпечний радон?

Звичайно, кожного повинно цікавити таке питання, як шкідливий вплив радону на організм людини (Вредное влияние радона на человека), особливо якщо врахувати серйозне ставлення до нього на вищому державному рівні. І небезпека дійсно дуже серйозна. Наприклад, вчені з'ясували, що саме газ радон є найбільш поширеною причиною виникнення раку легенів, після, природно, куріння тютюнових виробів. А тепер уявіть собі ефект, який дасть підвищена концентрація цього газу в будинку, де проживає курець? Можливість отримання дуже неприємного діагнозу зростає в десятки разів!


Але радіоактивні елементи вражають не тільки легені людини. Вчені з'ясували, що газ радон негативно впливає на імунні, статеві та кровотворні клітини. До чого це може призвести? Перший варіант до втрати природно захищеності людського організму, що, природно, провокує розвиток найрізноманітніших захворювань. Другий варіант дуже небезпечний тим, що уражені клітини можуть стати основою нового життя - при зачатті дитини, яка може народитися вже не повноцінною. Третій варіант - лейкемія, теж не найприємніше захворювання, вилікуватися від якого вимагає сил, часу і наявності хорошої суми грошей.


До речі, дослідники, що проводили багаторічні тести, пов'язані з цим газом, з'ясували, три чверті всього річного опромінення, які отримує кожна людина, що проживає на нашій планеті, пов'язані саме з радоном.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка