Авторизация

Про 1С простими словами

Про 1С простими словами

Коли бізнесмен, юрист, бухгалтер, продавець і інший користувач стикається з програмами 1С бухгалтерия, дуже часто виникає неправильне розуміння того, що це таке.


Комусь здається, що 1С - це зручна система обліку, комусь - що це система для автоматизації інтернет-магазину, хтось взагалі не дуже розуміє, про що йде мова. Деяким навіть здається, що за допомогою того чи іншого продукту 1С можна вирішити будь-які завдання бізнесу, треба тільки правильно вибрати продукт і, може бути, трохи його доопрацювати.


Причина таких явно помилкових варіантів сприйняття полягає в тому, що ніхто не розуміє, що таке 1С з точки зору платформи. Кожен бачить щось своє, конкретне. Ще більше плутанини вносить сама 1С, так як підтримує активно всі ці помилки через свого маркетингу, який намагається позиціонувати 1С - як рішення на всі випадки життя і для будь-яких цілей.


Отже, з точки зору технічної екосистеми 1С складається з наступних компонентів:


Платформа 1С - це та основа, на якій пишуться конфігурації, з якою працюють програмісти та ін. Вона оновлюється від версії до версії, а тому може бути: 6.0, 7.7, 8.0, 8.2 або 8.3.
Конфігурація. Це наступний рівень конкретизації. Конфігурації пишуться на платформі з використанням коду 1С. Користувачі працюють з конфігураціями.
1С Бітрікс. Система для роботи з сайтами, про неї поговорити варто окремо.

Ще один розріз, в якому можна структурувати роботу 1С, - це організаційний рівень. І тут є 2 частини, які також один без одного не працюють:
Сама компанія 1С та її штат фахівців.


Партнери 1С (франчайзинг) і фахівці, що займаються обслуговуванням системи. Їх також варто вниделіть в якості однієї зі складових еко-системи. Без фахівців, які допрацьовують і впроваджують 1С, система працювати не буде. Це можуть бути компанії-партнери 1С або одинаки-фрілансери, не має значення, вони просто повинні бути, інакше система не буде життєздатною.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка