Авторизация

Призначення зелених насаджень

Призначення зелених насаджень
Призначення зелених насаджень

Виходячи з призначення, класифікація зелених насаджень (рос. зеленые насаждения) включає наступні типи: загального користування, обмеженого користування та спеціального призначення.


До першої групи відносять сукупності рослин, призначені для будь-якого жителя міста: парк відпочинку, парк розваг, заповідник, сквер, бульвар, парк-музей і інші загальнодоступні місця озеленення. У таких місцях дуже часто проводяться різного роду громадські заходи, мітинги, святкування, конкурси, міські події, спортивні заняття, політичні заходи. Крім цього, зелені насадження загального користування захищають повітря від пилу і інших шкідливих речовин, дозволяють ховатися від сильного сонячного світла, роблять міські вулиці красивішими і приємними для прогулянок.


Зелені насадження, використання яких обмежено, зазвичай знаходяться на території будь-яких закладів, включаючи школи, дитячі садки, лікарні, санаторії, спортивні комплекси, закриті двори або квартали, клуби, науково-дослідні інститути. У таких місцях часто проводяться заняття фізичною культурою, організовуються місця відпочинку, ігор або лікування.


До зелених насадженням спеціального призначення відносяться території, розташовані поблизу заводських і промислових будівель, автомобільних доріг, розплідників, садів, щоб захищати місто від несприятливого впливу шкідливих речовин, що виділяються при виробництві, вихлопних газів автомобілів, виконувати протипожежну або меліоративну функцію.


Сорти рослин і види зелених насаджень залежать від конкретної мети посадки. Завдяки спеціальним зеленим насадженням значно знижується вплив шкідливих речовин, водойми випаровуються не так сильно, стають менш небезпечними сильний вітер, піщані і сніжні бурі, а вогонь, шум і дим немає поширюються. Нерідко такі посадки стають гарною і корисною частиною загального ландшафту.


Грамотний вибір типів зелених насаджень для кожної місцевості, їх поєднання і догляд дозволяють значно поліпшити стан насаджень і їх довговічність.


Класифікація міських зелених насаджень дозволяє зрозуміти, наскільки місто захищене від шкідливої вЂ‹вЂ‹дії і впорядкований для відпочинку. Ступінь озеленення міста підраховується на підставі кількості зелених насаджень загального користування. Сприятливим для проживання вважається місто, в якому на кожного жителя припадає близько 25 м2 насаджень.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка