Авторизация

Директор Департаменту освіти і науки Полтавщини написав заяву про звільнення

Директор Департаменту освіти і науки Полтавщини написав заяву про звільнення
Директор Департаменту освіти і науки Полтавщини написав заяву про звільнення

Євгеній Ленський / Фото facebook.com

Головний освітянин Полтавщини Євгеній Ленський написав заяву про звільнення з посади директора Департаменту освіти і науки. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

"Зараз і особисто для мене, і для освіти, найбільш болісною є ситуація, що склалася у профтехосвіті. Не розуміючи наслідків, депутати прийняли Закон України "Про Державний бюджет 2016 року" із статтею 27, згідно якої відміняється державна субвенція на підготовку робочих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах. Це рішення просто руйнує профтехосвіту, адже місцеві бюджети не витримають такого навантаження. Тим паче основний тягар випав на міста обласного підпорядкування, у яких знаходиться 21 професійно-технічний навчальний заклад із 37 ПТНЗ всієї області.

Законодавча база зовсім непідготовлена до того, щоб прибрати субвенцію для забезпечення навчання робітничих кадрів. Багато питань – необмірковані. Наприклад, ми маємо міжрегіональні ПТНЗ, куди на навчання приїжджають діти з усієї області, а то й з інших областей. Та згідно з тією ж статтею 27 Закону України "Про Державний бюджет 2016 року" кошти повинні виділяти лише місцеві бюджети. Також неясно, яким чином майно цих навчальних закладів перейде у комунальну власність, бо не вироблений механізм цієї процедури. Я розумію, що зміни у профтехосвіті потрібні, але до будь-яких змін варто готуватися. На сьогодні профтехосвіта не витримає даного "вироку". За підрахунками спеціалістів, місцеві бюджети неспроможні забезпечити у повному обсязі фінансування професійно-технічних послуг. Відповідно, це викличе негативні соціальні наслідки, настільки, що діти не матимуть змоги обрати бажану спеціальність.

Цілий рік ми працювали над розвитком профтехосвіти Полтавської області: займалися створенням центрів, рад стейкхолдерів, вели роботу із закордонними партнерами щодо інвестиційних внесків. Мені дуже прикро, що всі ці надбання можуть піти нанівець.

Я не можу стояти осторонь цієї проблеми. Тому зараз подаю документи на конкурс заміщення вакантної посади директора професійно-технічного навчального закладу. І, щоб не було ніяких звинувачень в корупційних діях з мого боку, я написав заяву про звільнення з посади директора Департаменту освіти і науки.

Дякую всім за співпрацю, розуміння і, впевнений, що наші правильні дії та рішення сьогодні врятують Україну завтра".


Директор Департаменту освіти і науки Полтавщини написав заяву про звільнення


Нагадуємо, що Ленський був призначений на цю посаду 24 березня 2015 року.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?