Авторизация

У Полтаві за сприяння США підготують 25 борців із корупцією

У Полтаві за сприяння США підготують 25 борців із корупцією
У Полтаві за сприяння США підготують 25 борців із корупцією

20 лютого у Полтаві Інститут Медіа Права проведе перший з трьох запланованих практичних антикорупційних тренінгів в рамках Майстерні активних громадян.

Майстерня проводиться у партнерстві з громадською ініціативою Реанімаційний Пакет Реформ для свідомих та активних громадян, які переймаються доброчесністю влади та готові ділитися набутими знаннями з громадськістю.

Структура навчання передбачає проведення у кожному регіоні трьох одноденних тренінгів. На основі поданих заявок і конкурсного відбору, організатори визначать групу із 25 активних мешканців Полтавської області, з якими і проводитимуть заняття.

На першому тренінгу, який пройде 20 лютого, мешканці Полтавщини, які пройдуть відбір дізнаються:

- що таке корупція та які її види. Як закони України регулюють антикорупційну сферу;

- що таке антикорупційні кампанії;

- як запит на інформацію можна використовувати з метою контролю влади;


- як використовувати державні та громадські реєстри в антикорупційній діяльності;

- про досвід та ті дієві інструменти, які використовуються успішними організаціями, рухами коаліціями такими як Реанімаційний Пакет Реформ, Рух ЧЕСНО, Інститут Медіа Права, Центр політичних студій та аналітики, Центр UA, Transparency International Україна, Громадянська мережа ОПОРА для подолання корупції.
Тренінги триватимуть з 10.00 до 16.30. Організатори пропонують подаватися жителів Полтавщини, які мають активну громадянською позицію. "Це можуть бути представники громадських організацій, волонтери, учасники громадських рухів/антикорупційних кампаній, журналісти, котрі зацікавлені в ініціюванні громадських кампаній/антикорупційних проектів або у залученні до діяльності діючих рухів та кампаній, активні студенти" - зазначають представники Інституту Медіа Права.

Участь є безкоштовною. Організатори покривають витрати на харчування та проїзд.
Проте відібрані учасники зобов’язані виконувати в міжмодульний період поставлені тренерами практичні завдання. Завдання включатимуть підготовку та подання запитів на інформацію, проведення аналізу декларацій, написання аналітичних статей та матеріалів розслідування.

- Ми будемо заохочувати наших учасників готувати журналістські розслідування, статті та всебічно допомагати започаткувати власні громадські проекти та кампанії в антикорупційної сфері, які будуть представлені на Конкурсі робіт, що відбудеться влітку 2016 року, - зазначають організатори.

Заявку можна заповнити за посиланням. Дедлайн подання - 14 лютого 2016 року.

З приводу додаткових питань: (067) 233-28-12.
Проект Майстерня активних громадян виконується в рамках проекту Об’єднуємося заради реформ (UNITER), що реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка