Авторизация

Депутати Полтавської облради зацікавились видобувною діяльністю ТОВ "Цефей" на теренах області

Депутати Полтавської облради зацікавились видобувною діяльністю ТОВ "Цефей" на теренах області
Депутати Полтавської облради зацікавились видобувною діяльністю ТОВ "Цефей" на теренах області

20 січня під головуванням Сергія Мамояна відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр. Про це повідомляє прес-служба облради.

Зокрема, було розглянуто звернення до комісії Головного управління Державної фіскальної служби у Полтавській області про ініціювання призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами публічному акціонерному товариству "Укрнафта" та товариству з обмеженою відповідальністю "Цефей". Так, ПАТ "Укрнафта", яке експлуатує 17 родовищ нафти та газу на Полтавщині, не виконує свої податкові зобов’язання з плати за користування надрами – станом на 1 грудня 2015 року заборгованість підприємства із зазначених платежів по області становила майже 391 млн. грн. Загальна заборгованість ТОВ "Цефрей" (експлуатує два родовища нафти та газу) по сплаті податків за видобування нафти, газу та газового конденсату перевищила 156 млн. грн. Як з’ясували депутати, ПАТ "Укрнафта" за результатами останніх місяців знизила заборгованість до 291 млн. грн., тоді як заборгованість ТОВ "Цефей" зросла до 170 млн.

"Цефей" не єдине в області видобувне підприємство, яке користується надрами як суб'єкт спільної діяльності з іншим державним видобувним підприємством (у даному випадку ПАТ "Укргазвидобування"), яке отримало в установлено порядку спеціальний дозвіл на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку площ родовищ з подальшим видобуванням вуглеводнів. Так звана "спільна діяльність" передбачає передачу "партнеру" площ для видобутку нафти, газу та газового конденсату. При цьому "партнер" самостійно веде виробничу та фінансово-господарську діяльність, не маючи жодних зобов’язань перед державним підприємством та не сплачуючи обов’язковий податок за користування надрами для видобування вуглеводнів.

На пропозицію першого заступника голови обласної ради Євгенія Холода, комісія рекомендувала облдержадміністрації надати в обласну раду інформацію відносно підприємств, які здійснюють на теренах області спільну діяльність з видобутку вуглеводнів. Дане питання буде повторно розглянуто комісією після доопрацювання.

За інформацією видання INSAIDER


"Укргазвидобування" має договір про СД із підприємством "Цефей". Його статутний капітал поділено навпіл між Jenson Inter Ltd з Белізу та компанією "Велика Хортиця". Вона, своєю чергою, належить офшору з Британських Віргінських островів Ural Consulting Corporation.

Раніше "Цефей" належав Олександрові Корчевському та кіпрській Pikatello Vencherz Ltd, які пов’язані з Юрієм Бойком, головою фракції "Опозиційного блоку" в Раді. Корчевський очолював компанію "Західнадрасервіс" Бойка, кіпрський офшор був співзасновником харківської фірми "Металіст-будметалконструкція" Бойка.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка