Авторизация

"Таємнича Полтава" втретє їде в музей Рушника та музей Макаренка

"Таємнича Полтава" втретє їде в музей Рушника та музей Макаренка
"Таємнича Полтава" втретє їде в музей Рушника та музей Макаренка

Музей рушника

30 січня проект "Таємнича Полтава" організує спільну подорож у важкодоступні музеї Полтавського району для всіх бажаючих. Вже втретє учасники відвідають музей Рушника та музей Антона Макаренка. Стало доброю традицією відвідувати їх в останні вихідні січня.

У Ковалівці з 1921 по 1926 роки знаходилась трудова колонія імені Максима Горького, якою керував А.С.Макаренко, а 25 лютого 1988 року до 100-річчя з дня народження видатного педагога було відкрито Державний музей-заповідник. Від тих часів до сьогодні залишилися Червоний та Білий будинки і Флігель. Нагадують про життя і побут колоністів вхідна арка, альтанка, фонтан, колодязь, погріб, сходи до річки, пристань (пірс). У центрі музейної території, в невеликому сквері, встановлено пам’ятник – погруддя А.С.Макаренка. Рекомендуємо відвідати це чудове місце, побувати в музеї-заповіднику, пройти стежками, які ще відлунюють кроки видатної людини, педагога зі світовим ім’ям Антона Семеновича Макаренка.

Музей Рушника в селі Степне заснований у 2006 році і є таким єдиним на Полтавщині. Відправляючись у далеку путь, люди брали з собою найдорожче – рушник, який уособлював у собі "малу батьківщину". Волинські й чернігівські, сумські і полтавські, закарпатські й рівненські прикрашають вони стіни музею, даруючи людям радість та нагадування про коріння.
Безпосередні зустрічі з авторами виробів, вивчення зразків народної творчості викликають у відвідувачів патріотичні почуття та формують творчу національну гордість - таке може бути лише в Україні. Півтисячі вишитих рушників та сорочок зібрані у музеї Рушника однозначно варті Вашої уваги. Музей рушника працює у будні дні, а спеціально для нашої групи його відкриють у вихідний день.


Тривалість подорожі 4 години. Щоб потрапити разом з однодумцями до музеїв організатори просять заповнити заявку - http://ingreen.in.ua/tours/topoltava/in014.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?