Авторизация

Близько сотні полтавців побували в Краєзнавчому музеї з "Таємничою Полтавою"

Близько сотні полтавців побували в Краєзнавчому музеї з "Таємничою Полтавою"
Близько сотні полтавців побували в Краєзнавчому музеї з "Таємничою Полтавою"

У рамках інформаційно-туристичного проекту "Таємнича Полтава" на вихідних відбулася екскурсія у Полтавський краєзнавчий музей.

Екскурсія зібрала майже сотню однодумців, які розділилися на 5 підгруп та, слухаючи розповідь екскурсоводів, знайомилися з історією Полтавського краю від кам'яного віку до раннього середньовіччя, за часів розвинутого середньовіччя, в період розпаду Золотої Орди, литовсько-польського панування, козацько-селянських повстань кінця ХVІ - початку ХVІІ ст. В експозиції відділу археології представлено 2416 оригінальних експонатів, які досить повно і яскраво відображають матеріальну та духовну культуру давнього населення краю. Це знаряддя праці, предмети побуту, ремесла та рибальства, посуд, прикраси, одежна фурнітура, культові предмети, зброя, предмети кінської збруї тощо. Серед них є і унікальні: гостроконечник епохи середнього палеоліту, Федорівська антропоморфна стела епохи енеоліту, Кабаківський скарб бронзових виробів та ливарні форми епохи бронзи, культовий бронзовий казан із Більського городища скіфського часу, салтівські великі сіролощені глеки вишуканої форми та декору канцирського типу, давньоруський хрестик з перегородчатою емаллю із поховання, глиняна іконка із зображенням святого Фоми та інші.

Подивилися дзвін Кизи-Кермен, відлитий із трофейних турецьких гармат 1695р., речі з поховання гадяцького полковника Михайла Бороховича, копію сорочки наказного гетьмана Павла Полуботка, унікальні пам'ятки писемності та діловодства часів Гетьманщини.

В "Скарбниці унікальних експонатів" оглянули "родзинки" із різних музейних колекцій, у т. ч. японського та давньоєгипетського мистецтва, речі гетьмана Данила Апостола, Миколи Гоголя, Василя Кочубея та ін.

Ця подорож у минуле не залишила байдужим нікого – усі відвідувачі отримали масу позитивних емоцій.


30 січня проект "Таємнича Полтава" організує спільну подорож у важкодоступні музеї Полтавського району для всіх бажаючих.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?