Авторизация

Минулого тижня на Полтавщині від грипу померла одна людина

Минулого тижня на Полтавщині від грипу померла одна людина
Минулого тижня на Полтавщині від грипу померла одна людина

За даними ГУ Держсанепідслужби у Полтавській області, на Полтавщині протягом минулого тижня, з 1 по 7 лютого, спостерігалось зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції.
Однак показник залишається на рівні епідпорогового, перевищує епідпорогові показники. На деяких адміністративних територіях фіксується циркуляція грипу A(H1N1)pdm09. У хворих на ГРІ визначається наявність аденовірусів.

В області за минулий тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло 12 345 людей. Захворюваність знизилась на 17% (другий тиждень зниження). Показник захворюваності склав 85,7 на 10 тисяч населення (на рівні епідпорогового). Як і на попередніх тижнях епідемічного підйому, питома вага дітей серед захворілих є низькою – 40%, звичайний показник для області – 60-65%. Зниження захворюваності серед школярів не спостерігається (захворюваність стабілізувалась на одному рівні), показник її нижче епідпорогового на 48%.

За інформацією прес-центра ДОЗ ОДА, минулого тижня госпіталізовано 1017 хворих, з них498 - діти, що складає 8% від кількості захворілих. На попередньому тижні таких було 6%, з початку сезонного підйому і до кінця 2015 року показник складав 2-3%. На відміну від показників захворюваності, кількість госпіталізованих зростає за тиждень на 7%.

У цей період зареєстровано 1 смерть хворого у Зіньківському районів. При вірусологічних дослідженнях у померлого методом полімеразної ланцюгової реакції отримано позитивний результат на вірус грипу A(H1N1)pdm09.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка