Авторизация

Депутати Полтавської облради вирішили відмовитись від "сміттєвої" програми

Депутати Полтавської облради вирішили відмовитись від "сміттєвої" програми
Депутати Полтавської облради вирішили відмовитись від "сміттєвої" програми

18 березня під головуванням Ігоря Сірика відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку.

Депутати розглянули, зокрема, виконання обласних програм: Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2012-2018 роки та Програми "Питна вода Полтавщини" на 2011-2020 роки. Інформував виконувач обов’язків начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Едуард Рева.

У зв’язку з відсутністю інвестицій та обмеженістю бюджетних ресурсів, обласна Програма поводження з твердими побутовими відходами на 2012-2018 роки виконувалась неефективно. Отже, головна мета Програми - забезпечення використання відходів у якості вторинної сировини та мінімізації обсягів захоронення відходів на полігонах та звалищах Полтавщини досягнута не була. Зважаючи на це, управління внесло пропозицію про скасування чинної програми. Цю пропозицію комісія підтримала.

За інформацією прес-служби облради, заходи Програми "Питна вода Полтавщини" на 2011-2020 роки" впроваджувались, в основному, за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів. Так, у 2015 році на розвитку та реконструкцію водопровідно-каналізаційного господарства області використано понад 26 млн. грн., у тому числі: з обласного бюджету – 0,12 млн. грн., з місцевих бюджетів – 13, 08 млн. грн., коштів підприємств – 4,55 млн. грн., з інших джерел – 8,4 млн. грн. За словами Едуарда Реви, на сьогодні сформовано перелік об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства, що потребують фінансування на загальну суму у 177, 7 млн. грн. Це будуть консолідовані кошти з обласного та місцевих бюджетів, підприємств, населення.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка