Авторизация

У прокурорів є претензії до утримання Полтавської обласної психіатричної лікарні

У прокурорів є претензії до утримання Полтавської обласної психіатричної лікарні
У прокурорів є претензії до утримання Полтавської обласної психіатричної лікарні

Працівники органів прокуратури області перевірили дотримання вимог Закону України "Про психіатричну допомогу" при наданні такої допомоги у примусовому порядку.

До перевірки були залучені фахівці Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації, Головного управління Держсанепідслужби в області, Державної служби з лікарських засобів в області та Полтавського міськрайонного Управління ГУ ДСНС України в області.

За інформацією прес-служби обласної прокуратури, суттєвих порушень при наданні психіатричної допомоги не встановлено. Претензії виникли до пожежної безпеки в приміщеннях Полтавської обласної клінічної психіатричної лікарні ім. О. Мальцева. Незадовільним є і матеріально-технічний стан цього медичного закладу.

"У лікарні під час перевірки встановлені порушення вимог Закону України "Про санітарно-епідеміологічне благополуччя населення", що полягають у не проведенні поточних ремонтів складських приміщень, неефективному функціонуванню вентиляційної системи в приміщенні харчоблоку, недостатній кількості холодильного обладнання", - зазначив прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури області Юрій Дупак.

Загалом за результатами перевірки прокуратурою області керівникам закладів охорони здоров’я внесено 8 вказівок.

Довідково: у 2014 році суди області постановили 84 рішення про надання громадянам психіатричної допомоги у примусовому порядку, у 2015 році – 46.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка