Авторизация

Презентований 9 том Полтавської Енциклопедії

Презентований 9 том Полтавської Енциклопедії
Презентований 9 том Полтавської Енциклопедії

14 червня у Полтавському краєзнавчому музеї імені В.Кричевського з ініціативи Полтавської обласної організації Національної спілки художників України відбулася презентація «ПОЛТАВІКИ. Полтавської Енциклопедії» – том 9: «Образотворче і декоративне мистецтво» у 2-х книгах.

У заході взяли участь доктор мистецтвознавства, академік НАНУ, заслужений діяч мистецтв України, заслужений діяч культури Польщі О. Федорук, представники причетних структурних підрозділів облдержадміністрації, науковці, митці, керівники полтавських вузів, музейних установ та мистецьких закладів, видавці, викладачі художніх шкіл, студенти.

Започаткований за підтримки обласної державної адміністрації та обласної ради науково-видавничий проект «ПОЛТАВІКА. Полтавська Енциклопедія» – це універсальний довідник з найрізноманітніших галузей науки, техніки, культури, найповніше зведення найважливіших надбань полтавського краю за всі роки існування, найістотніших і різнопланових знань про Полтавщину, розкритих у динаміці від найдавніших часів до сьогодення.
Автором ідеї та керівником проекту є Олександр Білоусько - директор Центру дослідження історії Полтавщини, член Національної спілки краєзнавців України, Заслужений учитель України, лауреат Полтавської обласної премії імені І. П. Котляревського в номінації «Освіта» та премії імені Д. Яворницького Національної спілки краєзнавців України.

У роботі над томом брали участь провідні центри мистецтвознавства Полтавської області – Полтавський художній музей, Полтавський краєзнавчий музей, а також відомі вчені, представники наукових і творчих колективів, колекціонери. До співпраці залучалися фахівці суміжних наук: археологи, етнографи, архівісти, історики, географи, краєзнавці – всього 51 автор.

Як і попередній, 9-й том Полтавської Енциклопедії розподілений у бібліотеки області, електронна версія представлена на сайті «Полтавіки».

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?