Авторизация

В«Рамкові угоди: наступні крокиВ»

В«Рамкові угоди: наступні крокиВ»
В«Рамкові угоди: наступні крокиВ»

Під такою назвою 27 липня поточного року відбулась робоча зустріч представників проекту SIAPS в Україні з фахівцями Департаменту охорони здоров'я та керівниками лікувально-профілактичних закладів області.


Під час зустрічі було обговорено ряд питань щодо використання на Полтавщині досвіду закупівель лікарських засобів та виробів медичного призначення за рамковими угодами. За підтримки Проекту SIAPS, який реалізується в Україні за фінансової підтримки Агентства міжнародного розвитку США (USAID), в Полтавській області здійснено підготовку фахівців із закупівель за рамковими угодами. Завдяки навчанню члени тендерних комітетів обласних лікувально-профілактичних закладів отримали можливість підвищити свою кваліфікацію. Крім набутих знань і навичок, були отримані технічні інструменти, які дозволили оптимізувати роботу з виконання плану закупівель.


Керівник Проекту SIAPS в Україні Уаніта Фолмсбі зазначила, що Агентство міжнародного розвитку США (USAID) переглянуло проведену роботу у цьому напрямку і дало позитивну оцінку. «Тренінги, які будемо проводити і надалі, будуть оновлені. Дуже важливо, щоб навчання об’єднували як рамкові угоди, так і систему ProZorro», – підкреслила директор Проекту .


Тарас Савчук, старший технічний радник з управління постачанням лікарських засобів Проекту SIAPS, зауважив, що «при проведенні наступних тренінгів враховуватимуться деякі зміни до Закону України «Про публічні закупівлі». Тому нам важливо почути проблемні питання, які виникали під час запровадження рамкових угод та системи ProZorro в області, щоб урахувати їх для проведення наступних навчань».


Директор Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА Віктор Лисак детально проаналізував послідовні кроки, проведені Департаментом з укладання рамкових угод, визначив певні досягнення та проблемні питання. Серед основних переваг застосування рамкових угод очільник медичної галузі області відзначив відсутність необхідності проводити тендер кожного разу перед укладанням договору та можливість визначення критеріїв оцінки пропозицій учасників і специфічних вимог до предмета закупівлі. Віктор Петрович акцентував увагу на необхідності урегулювання стосунків на законодавчому рівні з недобросовісними учасниками рамкових угод.


Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Ігор Куделич відмітив, що рамкові угоди є надзвичайно ефективним механізмом, який дає можливість не тільки отримати економічно привабливі ціни, але й дозволяє економити час та зусилля медичних працівників закладів охорони здоров’я області, які додатково до основної роботи виконують закупівельні функції. Переваги такого виду закупівель полягають у наданні можливості економії бюджетних коштів, зниженні цін та прискоренні закупівель на початку року на наступний період.


Про досвідпідготовки та проведення успішної процедури тендерної закупівлі за рамковими угодами та системоюProZorroрозповів Григорій Оксак,головний лікар Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В.Скліфосовського. Він зазначив, що спочатку було багато підготовчої паперової та організаційної роботи. Після проведеної роботи заклад виступив генеральним замовником для 13 лікувально-профілактичних закладів із закупівлі 138 витратних матеріалів, 71 – засобів дезінфекції, 22 – фотомате-ріалів. Григорій Анатолійович відмітив, що згодом за системою ProZorro проведено закупівлі, економічна ефективність яких склала 400 тис. грн.


Керівники лікувально-профілактичних закладів області (дитячої клінічної лікарні, онкологічного, протитуберкульозного та наркологічного диспансеру, лікарні відновного лікування з діагностичними центрами та ін.) розповіли про результати закупівель за рамковими угодами та системою ProZorro. Було визначено три основних моменти, що надають переваги при використанні цих методів: захищеність, спрощеність та економічна ефективність від 15 до 30%.


За результатами зустрічі міжнародні експерти висловили подяку за продуктивну зустріч і наголосили на необхідності проведення детального аналізу досвіду та продовження плідної співпраці в майбутньому.



Прес-центр Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?