Авторизация

Безпартійний мешканець Севастополя на прізвище Кутовий хоче стати нардепом від Полтавщини

Безпартійний мешканець Севастополя на прізвище Кутовий хоче стати нардепом від Полтавщини
Безпартійний мешканець Севастополя на прізвище Кутовий хоче стати нардепом від Полтавщини

Із 378 кандидатів в народні депутати, що зареєструвалися на проміжні вибори 17 липня 2016 року, 133 - тимчасово не працюючі особи. Про це повідомляє Комітет виборців України.


Найбільше безробітних, майже половина зареєстрованих кандидатів, в окрузі №114 на Луганщині – 48 із 108 осіб. В окрузі №27 (Дніпропетровська обл.) тимчасово не працюють 23 кандидати із 61, в окрузі №206 (Чернігівська обл.) – 28 кандидатів із 75; в окрузі №151 (Полтавська обл.) – 18 кандидатів із 48. В інших округах кількість безробітних кандидатів є меншою: по 6 осіб в округах №183 (Херсонська обл.) та №85 (Івано-Франківська обл.) та 4 особи в окрузі №23 (Волинська обл.).

Абсолютна більшість безробітних кандидатів – самовисуванці. КВУ нагадує, що відповідно до Закону «Про вибори народних депутатів України» кандидат, який балотується в одномандатному окрузі в порядку самовисування для реєстрації має внести грошову заставу в розмірі десяти розмірів мінімальної заробітної плати. Тобто, 14 500 грн.

Велика кількість безробітних осіб серед кандидатів в народні депутати може свідчити про їх технічність. Зокрема, такі кандидати можуть бути використані зацікавленими особами для встановлення контролю над дільничними виборчими комісіями.

Додамо, що на полтавському окрузі в один день 21 червня зареєструвалося аж 17 кандидатів в нардепи. 14 з них тимчасово непрацюючі та пенсіонери. Серед них є й тезка депутата, який звільнив місце у Верховній Раді на цьому окрузі – Кутовий Олександр Іванович, безпартійний мешканець Севастополя. До речі, серед зареєстрованих 21 червня кандидатів більшість мешкає зареєстрованих в Києві та Київській області. Є ще мешканці Харцизька та Іловайська Донецької області, Львова та області. І жодного мешканця або уродженця Полтавщини.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка