Авторизация

Юрій Солошенко: " У тюрмі мене намагалися зламати морально"

Юрій Солошенко: " У тюрмі мене намагалися зламати морально"
Юрій Солошенко: " У тюрмі мене намагалися зламати морально"

Фото pravda.com.ua

Полтавець Юрій Солошенко, звільнений з російської тюрми 14 травня, в інтерв’ю «Українській правді» розповів про те, що йому довелося пережити протягом останніх років. Пропонуємо нашим читачам найцікавіші моменти.


Про зв’язок з Росією


Я був директором заводу, постійно працював з Міноборони Росії. Це був наш єдиний замовник, тому що ми робили продукцію військово-технічного призначення, вироби, які експлуатувалися в Збройних Силах РФ.


Ми нормально працювали одним колективом ще з радянських часів. Нас запрошували на семінари, які через нашу присутність вважалися міжнародними. Ми приїжджали туди зі своїм прапором, піднімали його під звуки гімну України. І це було так приємно, така щира повага.


Якось один з цих генеральних замовників, полковник російської армії, подзвонив і сказав, що вони придбали велику партію наших виробів і просять наше "добро" для використання в їх комплексах.


Кажу йому - треба перевірити, що вироби дійсно кондиційні. Він запитав: "Чи можеш це зробити?"


Я довго відмовлявся - збирався їхати лікувати дружину, у мене вже були куплені квитки. Та й з заводу я пішов ще в 2010 році. Але вони так наполягали: "Ну приїдь, на один день. Апаратура є. Приїдеш і поїдеш".


Умовили. Приїжджаю в Бєлгород, проходжу паспортний контроль, прикордонниця перевірила мої документи, пішла, потім повертається: "Дайте ваш паспорт ще".


Даю їй паспорт. Вона зайшла в сусіднє купе і, чую, по телефону передає мої паспортні дані кудись. І я зрозумів, що мене "ведуть". Я вже тоді здогадувався, що щось не те ...


Про пропозиції прийняти російське громадянство


Приїжджаємо в слідче управління. Думаю, зараз розберуться, і я поїду додому. У мене квиток на 9 годину 15 хвилин. Дивлюся, вони так на повному серйозі це все, складають протокол затримання.


Слідчий повідомляє мені: "Ми сповістили посольство". Приїжджаємо на суд, я знову починаю говорити, що це абсурдне звинувачення.


Але суддя мені: "Справа не в обвинуваченні, а в тому, щоб до закінчення розгляду вирішити питання про запобіжний захід". І приймає рішення на два місяці помістити мене в ізолятор в "Лефортово".


Закрили мене в одиночній камері. На наступний день супроводжують під конвоєм до слідчого управління.


Потім мені опер каже: "Ви пишете ці клопотання, над вами всі сміються. Ми вміємо писати, ми все написали і обгрунтували правильно.


Приймайте російське громадянство, і вас переведуть в статус свідка. Ми не за вами стежили, а за Колеговим. Ви ж знаєте, у нього така посада, він завжди під нашим наглядом був. Ви ніби як попутно. Якщо ви приймете громадянство, ми переведемо вас в статус свідка, будете під захистом закону Росії про захист свідків ".


Ну, я, природно, не погодився.


Про шанси на звільнення


... Мені слідчий якось у пориві відвертості сказав: "Якщо я винесу вам виправдувальний висновок, то це означає, що я пішов у відділ кадрів звільнятися. Питання вашого затримання вирішувалося на рівні керівництва Генпрокуратури і ФСБ".


У мене там не було зовсім ніяких шансів. Я писав в адміністрацію президента і начальнику слідчого управління. Ні відповіді, ні привіту.


Про засоби впливу в російській тюрмі


Мене не били - намагалися зламати морально. Мені втрачати ... (робить паузу ) Звичайно, я хотів побачити своїх онуків. Мені слідчий говорив: "Звичайно, краще померти вдома", - а я думаю: "Не дочекаєшся". Ну ось, я вдома майже.


Про віру


Якби я не вірив, що я колись буду вдома - не знаю, чи дожив би до цього дня.


Я засинав і прокидався з цією думкою, це стало моєю молитвою.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?