Авторизация

У Полтаві відбувся семінар з паліативної допомоги

У Полтаві відбувся семінар з паліативної допомоги
У Полтаві відбувся семінар з паліативної допомоги

У семінару-наради «Розвиток паліативної допомоги в Полтавській області: проблеми, перспективи, досягнення» взяв участь Василь Князевич, голова ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги». Він. Зокрема, зазначив, що паліативна допомога – це крок до цивілізованого суспільства.
Про те, як на Полтавщині медики допомагають паліативним хворим розповів директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак. Це важливе питання було всебічно обговорено учасниками семінару-наради, оскільки надання паліативної допомоги є невід’ємною частиною діяльності системи охорони здоров’я у лікарні, закладі сестринської допомоги, вдома у пацієнта, закладах допомоги літнім людям, амбулаторних служб. Віктор Петрович повідомив, що в Полтавській області паліативна допомога надається на 156-ти паліативних ліжках, в обласних лікувально-профілактичних закладах, м. Полтаві, в містах та районах області. За минулий рік паліативну допомогу отримало в закладах охорони здоров’я 208 хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД (на дому – 45 пацієнтів), 133 – на туберкульоз (65 – на дому), 1337 онкохворих (3353 – на дому) та 1250 пацієнтів з іншими неінфекційними захворюваннями (287 на дому). «Кабінет болю», який вже протягом двох років працює при Полтавському обласному онкологічному диспансері, допомагає полегшувати стан пацієнтів та їхніх близьких. Щодо перспектив розвитку цього виду надання допомоги невиліковним хворим, то на виконання «Плану заходів Полтавської обласної державної адміністрації щодо розвитку паліативної та хоспісної допомоги до 2020 року» планується відкриття відділення з хоспісної допомоги в Кременчуці та проведення реорганізації Веприцької обласної туберкульозної лікарні під відділення для надання паліативної допомоги хворим на туберкульоз на 20 ліжок.

Головний позаштатний спеціаліст з паліативної та хоспісної медицини Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Людмила Самолеліс розповіла про надання паліативної допомоги в стаціонарі, в амбулаторних умовах та вдома. А серед основних завдань з покращення надання хоспісної допомоги, вона назвала розробку та затвердження маршруту паліативного пацієнта на всіх рівнях надання медичної допомоги, створення в районах і містах Полтавської області спеціалізованих мультидисциплінарних мобільних бригад паліативної допомоги «Хоспіс вдома». У планах – покращення й забезпечення функціонування діючих паліативних ліжок та спрощення доступу важкохворих до знеболюючих лікарських засобів.

Були обговорені й інші аспекти паліативної допомоги.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?