Авторизация

Полтавця засуджено за вбивство до 9 років

Полтавця засуджено за вбивство до 9 років
Полтавця засуджено за вбивство до 9 років

Минулого року апеляційний суд області задовольнив апеляційну скаргу прокуратури та ухвалив рішення про скасування вироку Октябрського районного суду Полтави від 6 квітня 2015 року, яким 29-річного мешканця обласного центру засуджено за ст. 118 КК України до 3 років позбавлення волі.

Трагедія сталася у червні 2014 року на вулиці Лагоди у Полтаві.

Судом першої інстанції чоловіка засуджено за скоєння умисного вбивства при перевищенні меж необхідної оборони, тоді як прокуратура наполягала на тому, що фактично він вчинив умисне вбивство свого знайомого.

Апеляційний суд погодився з доводами прокуратури, що суд першої інстанції зробив помилкові висновки щодо кваліфікації дій обвинуваченого, та визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, тобто в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, засудивши його до 9 років позбавлення волі.

Проте захисники засудженого звернулися з касаційною скаргою до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

"Вказуючи на хибність висновків судів першої й апеляційної інстанцій, адвокати просили скасувати ухвалені судові рішення стосовно обвинуваченого Олександра Яковлєва, а кримінальне провадження закрити у зв’язку з відсутністю в діях засудженого будь-якого складу злочину. Однак суд касаційної інстанції не знайшов підстав для задоволення касаційної скарги, погодившись із законністю судового рішення про засудження чоловіка до 9 років позбавлення волі", – повідомив прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтриманні державного обвинувачення прокуратури області Ростислав Яроцький.

Вирок набув законної чинності. Про це інформує прес-служба прокуратури області.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка