Авторизация

За статистикою на Полтавщині менше половини економічно активного населення

За статистикою на Полтавщині менше половини економічно активного населення
За статистикою на Полтавщині менше половини економічно активного населення

Чисельність наявного населення в області, за повідомленням Головного управління статистики у Полтавській області Демографічна ситуація та соціальний захист, на 1 лютого 2016 р. становила 1 437 696 осіб.

У той же сам середньомісячна кількість економічно активного населення у віці 15–70 років (дані наведено за матеріалами вибіркового обстеження населення (домогосподарств) з питань економічної активності в середньому за 2015р.) становила 664,3 тис. осіб, з яких 583,6 тис. були зайняті економічною діяльністю, а решта (80,7 тис.) – безробітні, тобто особи, які не мали роботи, але активно її шукали як самостійно, так і за допомогою державної служби зайнятості. Рівень зайнятості населення становив: у віці 15–70 років – 54,2%, а у працездатному віці – 63,6%. Рівень безробіття (за методологією МОП) серед економічно активного населення у віці 15–70 років становив 12,1%, а у працездатному віці – 12,4%.

Кількість зареєстрованих безробітних на кінець лютого 2016р. становила 31,9 тис. осіб. Допомогу по безробіттю отримували 86,9% осіб, які мали статус безробітного.

Із загальної кількості безробітних майже половину становили жінки.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю у лютому 2016р., становила 29,7 тис. осіб. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 1692 грн, що на 22,8% вище законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1378 грн).

Довідково: Економічно активне населення – це частина населення, яка пропонує свою працю для виробництва товарів і надання різноманітних послуг. Кількісно ця група населення складається із чисельності зайнятих економічною діяльністю і чисельності безробітних, які на цей момент не мають роботи, але бажають її одержати.

Економічно неактивне населення за методикою МОП вЂ• це особи у віці 15-70 років, які не можуть бути класифіковані як зайняті або безробітні, тобто – це та частина населення,яка не входить до складу ресурсів праці. До них належать:

- учні, студенти, курсанти, які навчаються в денних навчальних закладах;

- особи, які одержують пенсію за віком або на пільгових умовах;

- особи, які одержують пенсію у зв'язку з інвалідністю;

- особи, зайняті веденням домашнього господарства, доглядом за дітьми, хворими родичами;

- особи, які не можуть знайти роботу, припинили її пошук, вичерпавши всі можливості, проте вони можуть і готові працювати;

- інші особи, яким немає необхідності працювати незалежно від джерела доходу.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка