Авторизация

Облрада збирається скасувати Програму поводження з твердими побутовими відходами

Облрада збирається скасувати Програму поводження з твердими побутовими відходами
Облрада збирається скасувати Програму поводження з твердими побутовими відходами

Оприлюднений проект рішення облради "Про скасування обласної Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2012-2018 роки".

Воно спирається на висновки Державної фінансової інспекції за результатами проведеного у 2015 році державного фінансового аудиту ефективності виконання обласної Програми.

Обласна Програма, метою якої було формування оптимальної схеми поводження з відходами направлене на максимально повне їх використання в якості вторинної сировини та мінімізацію обсягів захоронення відходів на полігонах та звалищах, фактично провалилася. Отже, проблема екологічної безпеки в області не вирішуватиметься й надалі.

На реалізацію заходів, передбачених Програми планувалося залучити 6116818,90 тис. грн.:

– коштів обласного бюджету - 24542,82 тис. грн.;

– коштів місцевих бюджету - 4566,00 тис. грн.;

– коштів інших джерел - 6087710,08 тис. грн.

Програма передбачала, зокрема, побудову чотирьох комплексів зі збору, транспортування та утилізації ТПВ, оновлення матеріально-технічної бази для забезпечення збору та транспортування ТПВ, ліквідацію несанкціонованих та недіючих звалищ й а також відновлення земель під ними, переробку вторинних ресурсів в повному обсязі, залучення інвестиційних компаній.


Відповідальним виконавцем затвердженої програми є Управління житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації.

На сайті ОДА оприлюднений звіт про виконання Програми у 2014 році. Згідно цьому звіту з обласного бюджету було профінансовано 160,24 тис. грн. на придбання контейнерів для твердих побутових відходів в м. Миргород на суму 102,24 тис. грн. та смт Градизьк – 58 тис. грн. Тоді як планувалося виділити 1250 тис. грн. Переліком природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища обласного бюджету в 2014 році, затвердженим рішенням 12 сесії 6 скликання обласної ради від 25 квітня 2014 року, було передбачене виділення 2776,42 тис. грн. на придбання спеціалізованої техніки для потреб підприємств, 1673,31 тис. грн. на будівництво полігонів для смт Шишаки, м. Хорол, м. Пирятин та м. Лохвиця, а також 560,24 тис. грн. на придбання контейнерів для твердих побутових відходів.

Звіти про виконання Програми в інші роки не оприлюднені.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка