Авторизация

Центр громадського здоров’я україни взяв участь у марші рівності

Центр громадського здоров’я україни взяв участь у марші рівності
Понад 30 співробітників Центру пройшли окремою колоною в ході Київ Прайд 2019. ЦГЗ став першим державним органом, що публічно підтримав Марш за рівні права людей та відсутність дискримінації до будь-якої “інакшості” в суспільстві, зокрема в охороні здоров’я.
Співробітники Центру, які вийшли на Марш у неділю, 23 червня 2019 року, своєю присутністю хотіли нагадати суспільству, що дискримінація та ксенофобія є неприйнятною в прогресивних країнах, зокрема там, куди люди звертаються по медичну допомогу.
“Наше суспільство, на жаль, досі в полоні стереотипів, міфів та упереджень. Найстрашніше, коли через острах несприйняття “інакшості” за релігійні переконання, національність, сексуальну орієнтацію, тощо, люди залишаються без вчасно отриманої медичної допомоги. Центр громадського здоров'я сьогодні приєднався до маршу з чітким закликом: Здоров'я - для всіх! Адже "нетрадиційних" пацієнтів не існує”, - зазначив гендиректор Центру Володимир Курпіта.
Також Марш Рівності, який зібрав близько 8 тисяч небайдужих українців, став гарною платформою для популяризації безпечного сексу, регулярного тестування на інфекції, що передаються статевим шляхом та інформування, що з ВІЛ-інфекцією можливе повноцінне та щасливе життя. Центр надав учасникам ходи інформацію про принцип U=U(“невизначений вірус = не передається”), про важливість вчасного тестування на ВІЛ та про доконтктну профілактику ВІЛ-інфекції - таблетки PrEP, що захищають від передачі вірусу навіть при незахищеному сексуальному контакті. Також інформаційні матеріали були розповсюджені в рамках культурної програми Тижня Прайду 2019.
Підготовка інформаційних і візуальних матеріалів відбулася за підтримки Проекту «Посилення спроможності лікування ВІЛ/СНІД в Україні згідно з Надзвичайним планом Президента США по боротьбі зі СНІДом (PEPFAR)» (Сare&Treatment), що впроваджується Центр громадського здоров'я України за фінансування Центру контролю та профілактики захворювань США (CDC).
Джерело: phc.org.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?