Авторизация

МОЗ України закликає регіони проложить спецоперації з подолання спалаху кору


МОЗ України закликає регіони проложить спецоперації з подолання спалаху кору
Міністерство охорони здоров'я України разом з Центром громадського здоров’я проводять наради з представниками усіх областей щодо організації додаткових заходів з імунізації для подолання спалаху кору.


Рівень захворюваності на кір в Україні далі зростає. З метою подолання спалаху інфекції, Міністерство охорони здоров’я України рекомендує регіонам проводити спеціальні додаткові заходи з імунізації.



“Ми тут, ми працюємо у звичайному режимі і спокійно ідемо крок за кроком вперед. Ті зміни, що розпочалися, будуть розвиватися й надалі. Сьогодні ми говоримо про вакцинацію — це питання національної безпеки країни. Які б зміни не відбувалися в державі, ми маємо продовжувати працювати, щоб українці і далі мали рівний доступ до лікування та препаратів. Сьогодні нам вдалося забезпечити доступ до всіх вакцин, відповідно до календаря щеплень. Тому ми маємо об’єднати зусилля і разом робити все, щоб подолати спалах кору, щоб люди йшли вакцинуватися”, - зазначила доктор Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України.



Представники міністерства презентували регіонам про успішний досвід “спецоперацій” з вакцинації у Хмельницькій та Львівській областях. Там під час додаткових заходів з імунізації в областях проводили звірку даних щодо кількості дітей, в яких відсутня належна кількість щеплень проти кору (статистику медичних закладів звіряли з даними закладів освіти). Потому розробляли детальний план заходів з додаткової імунізації з чітко визначеними строками. Крім того, формувалися мобільні бригади медпрацівників, що проводили в закладах освіти додаткову вакцинацію для дітей і дорослих - працівників закладів освіти.
“Ми повинні провакцинувати якомога більше людей. Міжнародні експерти відзначають, що спалах кору не припиниться в Україні найближчим часом, тож єдиний наш захист - це вакцинація. В Україні достатня кількість вакцин від кору. Міністерство охорони здоров’я України надало всі інструменти зі свого боку. Тепер потрібно зробити конкретні кроки на рівні областей. Така “спецоперація” зараз триває в Хмельницькій області. Там вже додатково вакцинували понад 19 тисяч дітей та дорослих ”, - сказала Ольга Стефанишина, заступниця міністра охорони здоров’я з євроінтеграції.



За даними Центру громадського здоров’я, найбільше хворих за останній тиждень зафіксували у Харківській, Київській, Хмельницькій та Тернопільській областях. І за прогнозами фахівців, рівень захворюваності без додаткових заходів не знизиться найближчим часом.
“Основна проблема зі спалахом кору у світі пов’язана передусім із потужною антивакцинальною інформаційною кампанією, в основі якої лежать фейки. Головне завдання подібних зустрічей - пошук додаткових каналів комунікації, через які ми можемо доносити правду, а люди - знаходити необхідні відповіді на свої питання. Побороти вакцинокеровані хвороби можливо лише переконавши кожного з батьків захистити себе та свою дитину”, - додав Генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта.



Успішний досвід раніше показала спецоперація на Львівщині. Майже 27 тисяч школярів області отримали щеплення. Мобільні бригади лікарів проводили вакцинацію в закладах освіти і після закінчення спецоперації 90% школярів області були вакциновані.



МОЗ України надало інструкції областям щодо необхідних етапів підготовки планів додаткових заходів для боротьби з кором. Нагадаємо, нещодавно МОЗ України скасував вікові обмеження і зараз безоплатно щепитися від кору зможуть дорослі будь-якого віку.



Перевірити кількість вакцин у вашій області можна у таблиці.



Плакати, розроблені для використання школами, можна завантажити за посиланням.
Джерело: http://moz.gov.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка