Авторизация

МОЗ України разом з міжнародними партнерами обговорили орієнтири розвитку до 2030 року


МОЗ України разом з міжнародними партнерами обговорили орієнтири розвитку до 2030 року
Як подовжити життя українців та підвищити його якість, знизити передчасну смертність від неінфекційних захворювань, знизити захворюваність на ВІЛ/СНІД та туберкульоз обговорили на першій стратегічній зустрічі щодо цілей сталого розвитку в Україні у сфері охорони здоров’я 16 травня 2019 року.


Цілі сталого розвитку – орієнтири розвитку до 2030 року за 17 напрямками, що були затверджені на Саміті ООН у 2015 році. Вони адаптуються відповідно до специфік національного розвитку у кожній країні. В Україні виконання цілей координує Міністерство економічного розвитку та торгівлі. Ціль 3 – Міцне здоров’я і благополуччя. Саме реалізацією цієї цілі займається Міністерство охорони здоров’я України разом з партнерами – потужними міжнародними організаціями у сфері охорони здоров’я.
“Наша команда постійно працює над імплементацією цілей сталого розвитку, затверджених ООН. Разом з ВООЗ та іншими міжнародними партнерами докладаємо максимум зусиль, аби Україна, попри російсько-українську війну, весь час зміцнювала свої позиції у всіх сферах. Вже відбулися зміни у фінансуванні сімейної медицини. Мета змін – надати українцям доступ до якісних медичних послуг, за які вони вже заплатили зі своїх податків”, - зазначила в.о. Міністра охорони здоров’я України д-р Уляна Супрун під час свого виступу.



В Україні однією з головних проблем щодо здоров’я є високий рівень передчасної смертності від неінфекційних захворювань, які можна попередити, особливо чоловіків, і відповідно низька тривалість життя. Спричиняють це куріння, високий артеріальний тиск, надлишкова вага, вживання алкоголю, недостатнє споживання фруктів тощо. Саме тому особлива увага зараз - на профілактику хвороб і розвиток напрямку громадського здоров’я.



Партнери зазначили, що зміни в Україні відбуваються швидко. Уже вдалося покращити показники щодо тривалості життя українців, але, щоби досягнути цілей на 2030 рік, необхідно пришвидшити цей розвиток.



Своєрідна дорожня карта цілей сталого розвитку передбачає впровадження цілей в державну політику, визначення пріоритетів, роботу на регіональному рівні. Дуже важливим є і правильне вимірювання, а отже, збір та моніторинг даних. Міжнародні партнери мають відповідні ресурси, знання та досвід впровадження цілей в різних країнах і допомагають Україні імплементувати їх. Не менш важливою є також співпраця та координація з іншими міністерствами та організаціями.



Захід відбувся за участі в.о. міністра охорони здоров'я України доктора Уляни Супрун, представника Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні доктора Ярно Хабіхта, гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ України доктора Володимира Курпіти, директора Директорату стратегічного планування та Європейської інтеграції Ірини Литовченко, координатора Європейського офісу ВООЗ доктора Беттіни Менн, представників ООН, ПРООН, Глобального фонду, Unicef, МОЗ України та інших організацій.
Джерело: http://moz.gov.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка