Авторизация

Безоплатні ліки від гепатиту С відправили в регіони


Безоплатні ліки від гепатиту С відправили в регіони
Нова партія ліків проти вірусного гепатиту С (ВГС) для дорослих поїхала в регіони. Вже найближчим часом близько тисячі пацієнтів у всіх областях України зможуть пройти курс лікування безоплатно.


Загалом у Київ та області України цього тижня відправили 2851 упаковку новітнього лікарського засобу з діючою речовиною софосбувір. Частину партії цього препарату, а також ліки з діючою речовиною даклатасвір, відправили раніше. Разом ці два препарати складають курс лікування від гепатиту С. Тому вже найближчим часом пацієнти зможуть почати безоплатне лікування.



Нагадаємо, МОЗ України отримало найнижчу за всю історію державних закупівель ціну на інноваційне лікування вірусного гепатиту С. Тепер курс лікування новітніми препаратами прямої дії для України коштуватиме 89 доларів.



Нові препарати від гепатитів, які закуповує Україна через міжнародні організації - це інноваційні ліки прямої противірусної дії, що відповідають Рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я.


Алгоритм дій для пацієнтів із гепатитом С:
Якщо Ви хочете обстежитись на вірусний гепатит, насамперед потрібно звернутися до лікаря, з яким ви підписали декларацію.
Сімейний лікар може запропонувати Вам обстеження із використанням швидких тестів. У випадку отримання позитивного результату необхідно буде пройти додаткове обстеження, про яке Вам скаже лікар. Пам'ятайте, що позитивний швидкий тест не є підтвердженням діагнозу, а може свідчити, що Ви перехворіли і самостійно позбулись вірусу.
Якщо Ви вже знаєте, що маєте вірусний гепатит можете одразу звернутись до лікаря інфекціоніста інфекційної лікарні за місцем проживання або ж у інфекційний відділ обласної лікарні (залежно від того, чи є у лікарні за місцем проживання інфекційний відділ).
Пацієнт проходить обстеження (приблизно 7-10 днів) та здає усі необхідні аналізи. Важливо: враховуючи, що препарат є пангенотипним, немає потреби додатково визначати генотип вірусу.
Якщо діагноз підтвердився, вам потрібно сказати лікарю-інфекціоністу про те, що ви знаєте про наявну державну програму лікування гепатиту.
Після цього вам потрібно написати заяву на директора обласного Департаменту охорони здоров’я з проханням отримати лікування за державною програмою.
Наступний крок — отримати позитивне рішення щодо забезпечення лікування від профільної комісії. При обласних Департаментах охорони здоров’я обо в окремих регіонах при обласних інфекційних лікарнях діють Комісії щодо включення пацієнтів до державних програм лікування (членами цих Комісій можуть бути представники пацієнтських спільнот, якість роботи Комісії залежить від активної участі членів даної Комісії).
Пройти курс лікування у своїй лікарні.
Джерело: http://moz.gov.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка