Авторизация

Ліки від гепатиту С поїхали в регіони


Ліки від гепатиту С поїхали в регіони
У регіони відправлено 1772 упаковки лікарського засобу із діючими речовинами софосбувір та велпатасвір для лікування вірусного гепатиту С (ВГС) у дорослих.


Майже 600 пацієнтів з гепатитом С у 24 областях та місті Києві отримають ліки безоплатно. Найближчим часом препарат “Епклюза”, який Україна отримала у вигляді гуманітарної допомоги від Гілеад Сайенсиз Айленд ЮС, буде доступний у лікарнях.



Окрім цієї гуманітарної допомоги, держава через міжнародні організації здійснила закупівлю ліків для пацієнтів із гепатитом С за кошти державного бюджету Ці ліки також будуть відправлені в регіони найближчим часом.


Алгоритм дій для пацієнта з гепатитом С
Якщо ви підозрюєте або знаєте, що у вас гепатит, в першу чергу, потрібно звернутися до лікаря, з яким ви підписали декларацію.
Він повинен направити до лікаря-інфекціоніста для підтвердження чи встановлення діагнозу.
Якщо вам вже встановлено діагноз - звертайтесь одразу до лікаря інфекціоніста, у якого ви спостерігаєтесь.
Лікар-інфекціоніст дає направлення в інфекційну лікарню за місцем проживання або ж у інфекційний відділ обласної лікарні (залежно від того, чи є у лікарні за місцем проживання інфекційний відділ).
Пацієнт проходить обстеження (приблизно 7-10 днів) та здає усі необхідні аналізи. Важливо, що враховуючи, що препарат є пангенотипним немає потреби додатково визначати генотип вірусу.
Якщо діагноз підтвердився, вам потрібно сказати лікарю-інфекціоністу про те, що ви знаєте про наявну програму лікування гепатиту.
Після цього вам потрібно написати заяву на директора обласного Департаменту охорони здоров’я з проханням/вимогою отримати лікування за державною чи гуманітарною програмою.
Наступний крок — отримати позитивне рішення щодо забезпечення лікування від профільної комісії. При обласних Департаментах охорони здоров’я обо в окремих регіонах при обласних інфекційних лікарнях діють Комісії щодо включення пацієнтів до державних та гуманітарних програм лікування (членами цих Комісій можуть бути представники пацієнтських спільнот, якість роботи Комісії залежить від активної участі членів даної Комісії).
Пройти курс лікування у своїй лікарні.
Як дізнатися про наявність ліків у медичному закладі


Перелік наявних у лікарні ліків можна перевірити:


1. НА ОФІЦІЙНИХ ВЕБ-САЙТАХ РЕГІОНАЛЬНИХ ДЕПАРТАМЕНТІВ ТА УПРАВЛІНЬ


Регіональні департаменти та управління охорони здоров’я на своїх сайтах повинні розміщувати інформацію про закуплені державним коштом лікарські засоби та медичні вироби, а також їх розподіл у медичні заклади у конкретному регіоні. Тут також має бути інформація про потреби, стан забезпечення, наявні залишки лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за бюджетні кошти.


2. НА ІНФОРМАЦІЙНИХ СТЕНДАХ В ЗАКЛАДАХ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я


Комунальні та державні медичні заклади мають щотижня оновлювати перелік лікарських засобів, витратних матеріалів, медичних виробів на інформаційних стендах. Йдеться про усі ліки, медвироби і витратні матеріали, що закуплені за кошти державного та місцевого бюджетів, а також надані в рамках благодійної діяльності і гуманітарної допомоги.


3. НА ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМАХ


Значна частина структурних підрозділів з питань охорони здоров’я зареєстрована на веб-сайтах, які дають можливість публікувати інформацію про рівень забезпеченості та залишки лікарських засобів та медичних виробів.



“Є ліки” (https://eliky.in.ua/) - веб-сайт, на якому зареєстровано понад 920 закладів охорони здоров’я із 19 обласних центрів та міста Києва, з яких 60% здійснюють щотижневе оновлення інформації про залишки. Наразі це найбільша онлайн-платформа із інформацією про залишки лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за кошти державного та місцевого бюджету.


Що робити, якщо інформації про ліки немає


Якщо призначені вам ліки є у програмі, але в лікарні немає інформації про них:



напишіть запит про доступ до публічної інформації на ім`я головного лікаря щодо наявності певного медичного препарату;


звертайтесь до обласних управлінь охорони здоров’я.


Джерело: http://moz.gov.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?