Авторизация

Як надавати високоспеціалізовану допомогу дітям з тяжкими захворюваннями - обговорили управлінці охорони здоров’я та медики з усієї країни


Як надавати високоспеціалізовану допомогу дітям з тяжкими захворюваннями - обговорили управлінці охорони здоров’я та медики з усієї країни
Керівники регіональних департаментів охорони здоров’я, головні лікарі обласних дитячих лікарень, завідувачі дитячих онкогематологічних відділень, завідувачі лабораторій з усіх областей України обговорили якість діагностики та лікування, нові ефективні шляхи професійної взаємодії, а також очікувані зміни в системі охорони здоров’я.


Доступ до якісної та вчасної високоспеціалізованої медичної допомоги для дітей надзвичайно важливий задля збереження їхнього життя і здоров’я, що вимагає побудови максимально ефективної співпраці між медичними фахівцями, залучення управлінців, особливо в умовах трансформації системи охорони здоров’я.



Один із наймасштабніших проектів в охороні здоров’я нині – це будівництво системи трансплантації. На повну силу він запрацює щонайменше через 10 років, але реальні кроки робляться вже сьогодні: закупівля і запуск єдиної інформаційної системи трансплантації, навчання трансплант-координаторів тощо.



“Трансплантація кісткового мозку для багатьох онкохворих є єдиним шансом на порятунок. Щороку українські лікарі роблять близько 150 трансплантацій, потреба ж щонайменше в 10 разів більше. Ми вже придбали базу для реєстру донорів, яка відповідає міжнародним стандартам. Наступний крок - наповнити її достатньою кількістю донорів, щоб наші трансплантологи мали змогу розпочати проводити неродинні трансплантації та рятувати сотні життів в Україні”, - сказав заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик.



Ірина Садов’як разом із командою лікарів онкогематологічних відділень, трансплантації кісткового мозку та референс-лабораторії НДСЛ “ОХМАТДИТ” за півроку зробили значний прорив у організації медичної допомоги дітям з онкогематологічними захворюваннями. Нині в найбільшій дитячій лікарні України працює мультидисциплінарна команда, яка регулярно консультує колег з регіонів і разом з ними розглядає плани лікування і діагностики. Для дитини і її рідних такий формат взаємодії лікарів означає ефективне лікування.



Це вже третя зустріч з регіонами, яку проводить МОЗ України разом з НДСЛ “ОХМАТДИТ” за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Мета - створити майданчик для професійного спілкування лікарів і налагодити міжрегіональну взаємодію.
Джерело: http://moz.gov.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка