Авторизация

У регіонах розпочалися тренінги про процес автономізації спеціалізованих медзакладів


У регіонах розпочалися тренінги про процес автономізації спеціалізованих медзакладів
Цього тижня керівники та власники закладів охорони здоров’я Чернівецької та Івано-Франківської областей взяли участь у тренінгу для управлінських команд медзакладів з питань ефективного впровадження змін у сфері охорони здоров’я на місцях. Це перший із подібних тренінгів цього року, які будуть проводитись регулярно.
Під час тренінгу учасники заходу обговорили:
зміни у фінансуванні системи охорони здоров’я: засади, нормативна база, плани;
автономізацію закладів охорони здоров’я та діяльність у формі КНП;
участь власника в управлінні закладом охорони здоров’я.


Керівники та власники закладів охорони здоров’я також отримали покрокову інструкцію щодо оптимального проходження процедури для створення закладу охорони здоров’я у формі комунального некомерційного підприємства (КНП). Крім того, обговорили основні юридичні аспекти планування діяльності закладу у формі КНП, взаємодії із власником.
«Ця трансформація надає закладам свободу розпоряджатися своїми активами та фінансами. Відтепер ми можемо розвивати кадрову політику, визначати організаційну структуру свого закладу та встановлювати будь-які форми оплати праці персоналу, визначені законодавством. Завдяки підтримці Проекту та знанням з юридичних аспектів, котрі ми отримали під час тренінгу, ми сподіваємось, що зможемо реалізувати нові можливості у своєму закладі”, — зазначила Уляна Смілянець, заступник головного лікаря, Городенківський ЦПСМД.



Автономізація медзакладів, що надають спеціалізовану медичну допомогу, у некомерційні підприємства має вирішальне значення для створення та зміцнення функціонування системи охорони здоров'я у процесі трансформації. Такі тренінги будуть проводитись регулярно. Місцеві департаменти/управління охорони здоров’я повідомлятимуть медзаклади, коли такі тренінги будуть проводитись у регіоні.



Тренінги проводяться в рамках спільної ініціативи МОЗ України та проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». Тренінги відбулися в семи областях України — Одеській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Чернігівській, Харківській, Хмельницькій та Донецькій.
Джерело: http://moz.gov.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка