Авторизация

Україна долучилась до 62 сесії Комісії ООН з наркотичних засобів


Україна долучилась до 62 сесії Комісії ООН з наркотичних засобів
18 березня розпочала роботу регулярна 62 сесія Комісії з наркотичних засобів, яка проходить у Відні (Австрія). Зокрема на сесії обговорять план дій для протидії світовій проблемі наркотиків і питання зміни контролю над канабісом.


До складу української делегації, яку очолив директор ДУ «Центр психічного здоров'я і моніторингу наркотиків та алкоголю Міністерства охорони здоров'я України» Сергій Шум, увійшли представники Національної поліції України, Служби безпеки України, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.


Засідання регулярної 62-ї сесії охоплять доволі широкий спектр питань:
налагодження міжнародного співробітництва з метою вироблення та здійснення інтегрованої та збалансованої стратегії боротьби зі світовою проблемою наркотиків;
реалізації рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я стосовно зміни контролю над канабісом та пов’язаними із ним речовинами відповідно до положень Єдиної конвенції про наркотичні засоби 1961р. та Конвенції про психотропні речовини 1971р. та рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я по внесенню Нових психоактивних речовин до Списку І Єдиної конвенції про наркотичні засоби 1961р. та Списку ІІ Конвенції про психотропні речовини 1971р.;
реалізація Політичної декларації та Плану дій з міжнародної співпраці в напрямку інтегрованої та збалансованої стратегії протидії світовій проблемі наркотиків: а) скорочення попиту та пов’язані з цим заходи; b) скорочення пропозиції та пов’язані з цим заходи; c) протидія відмиванню грошей та зміцнення співробітництва в правоохоронній сфері для покращення міжнародної співпраці).
подальша діяльність після спеціальної сесії Генеральної Асамблеї зі світової проблеми щодо наркотиків, що проходила у 2016 році, включаючи 7 тематичних сфер підсумкового документа.
міжустановче співробітництво та координація зусиль в подоланні та боротьбі зі світовою проблемою, пов’язаною з наркотиками.
внесок Комісії в роботу Економічної та Соціальної Ради у відповідності з резолюцією 68/1 Генеральної Асамблеї, в тому числі подальші дії, огляд і реалізація Порядку денного в сфері сталого розвитку на період до 2030 року.


21 березня українська делегація проведе паралельну сесію про явище нових психоактивних речовин в Україні. Представники делегації розкажуть про нинішню ситуацію у сфері нових психоактивних речовин, а також про ключові ініціативи для запобігання їхньому поширенню та скорочення попиту й пропозиції на них в Україні. Будуть представлені результати спільної співпраці України з міжнародними організаціями.
Джерело: http://moz.gov.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка