Авторизация

Як лікувати залежність від алкоголізму?

 Мій чоловік п'є. Що робити? Таке питання звучить з вуст багатьох жінок, яким довелося зіткнутися з проблемою алкоголізму рідну людину. Як виправити ситуацію? Куди звернутися? Де знайти підтримку і допомогу?


Лікування алкоголізму дружини витрачають величезну кількість часу, докладають масу зусиль і стають співзалежних. Дружини таких чоловіків частіше схильні до депресій, стресів, агресії. При цьому деформується особистість жінки - вона стає або забитої і пригніченою, або скандалісткою. У коротких проміжках між запоями атмосфера в сім'ї залишається напруженою, досить маленької іскри і спалахне нова сварка, почнеться новий безпробудний запій. Живучи в атмосфері ненависті, постійних конфліктів, найбільше страждають діти. Вони недоотримують любов і турботу, яку вона так необхідна, адже батьки весь час зайняті своїми проблемами. Постійні кошмари, страхи і розчарування супроводжують їх дитинство.

Алкоголізм - це страшна хвороба з важкою психічною та фізичною залежністю. Вона має не тільки соціальну схильність, але і часто спадкову. Лікування алкоголізму - це трудомісткий процес, який вимагає величезного терпіння і довіри між партнерами, а головне бажання самого алкоголіка кардинально змінити своє життя, позбутися згубної звички.

Алкоголізм - сімейна хвороба, а значить, і лікувати необхідно всю сім'ю.

Що робити жінці в такій ситуації? Багато дружини алкозалежних вдаються допомоги цілителів, до народних засобів, ходять до «знахарів» і «бабок», радяться зі знайомими і подругами. Вони підмішують ліки в воду і їжу, займаються самолікуванням. Таке лікування не тільки не дасть результату, але може завдати шкоди здоров'ю. Головне, що потрібно запам'ятати, що лікувати хворого на алкоголізм безглуздо без його згоди.

В першу чергу слід зібратися з силами і змінити тактику поведінки. Взяти на себе величезний обсяг роботи по протверезіння чоловіка. Постаратися змусити його визнати свою хворобу, і переконати, що йому необхідне лікування, так як це негативно позначається на його родину, роботу, завдає непоправної шкоди здоров'ю. Жінці слід самою назавжди відмовитися від спиртного. Найменші поблажки собі або чоловікові навіть у свята, можуть звести нанівець всі витрачені раніше зусилля. Необхідно оголосити "сухий закон" у вашій квартирі. Тільки абсолютна тверезість - запорука того, що людина не скотитися в прірву знову.

Якщо ж чоловік визнав необхідність лікування, найперший крок до усунення цієї проблеми - це звернутися до кваліфікованих фахівців.

На сьогоднішній день існує багато радикальних методів лікування алкоголізму, головне не помилитися у виборі правильного способу, адже від цього залежить здоров'я і щастя сім'ї.

Потрібно приготуватися до того, що людина, яка кидає пити, на довгий час стає нетерплячим і дратівливим. Найчастіше чоловік не знає, як жити далі. Той, хто був раніше веселим і щедрим сорочкою-хлопцем, може стати занудою і скнарою. Деякі починають з пристрастю колекціонувати книги, монети і марки. Часто чоловік кинув пити стає абсолютно незнайомою людиною. Жити з таким чоловіком - серйозне випробування. Потрібно допомогти чоловікові знову знайти сенс життя, всіляко підтримувати і підбадьорювати, прагнути заново будувати сімейні стосунки.

Якщо чоловік продовжує пити, жінці необхідно стати незалежною. Чоловік починає внутрішньо відчувати незалежність і силу своєї дружини, це насторожує і змушує поміняти поведінку. Часто психологічну причиною його пияцтва, є те, що дружина не втомлюється грати свою роль "переслідувача" і "рятівниці". Коли чоловік тверезий, вона терзає його докорами, а коли п'яний - жертовно рятує, оточує турботою.


Іноді атмосфера в будинку настільки нестерпна, що чоловікові хочеться подовше посидіти з друзями, а не повертатися до скандальної дружині.

Трапляється, що чоловік і жінка на вечірках і днях народження із задоволенням разом попивають спиртне, таким чином, дружина поділяє захоплення чоловіка. Дружина, яка постійно критикує, а не підбадьорює чоловіка, вказує тільки на незавершені справи, на те, що у нього не виходить, чого він не вміє, може зробити алкоголіком навіть завзятого непитущого.

Головне правило щасливого життя з алкоголіком - менше піклуватися про нього, більше про себе.

Потрібно дозволити алкоголіку самому вирішувати свої проблеми (віддавати борги, кодуватися, шукати гроші, платити штрафи, добиратися до будинку з витверезника). Можливо, знайти собі інші інтереси і захоплення, зайнятися вдосконаленням себе. Бути чарівною і привабливою, стежити за своєю зовнішністю. Поміняти імідж і зачіску. Зосередитися і згадати юнацькі прагнення та мрії, цілі в житті і почати цей шлях знову. Адже є ризик витратити все своє життя на порожню боротьбу, яка народжує тільки протиборство.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?